PARIJS - Daniel Baal, de ex-voorzitter van de Franse Wielerfederatie (FFC), vertelde op RTL dat het palmares van de Tour de France van de laatste 10 jaar ,,opnieuw in discussie'' is gebracht door de positieve dopingcontrole van de winnaar van de editie 2006, de Amerikaan Floyd Landis.
,,Jammer genoeg is het hele palmares van de laatste jaren van de Tour de France, ten minste de laatste 10 jaren, vandaag weer in discussie gebracht; dat is duidelijk'', verklaarde hij.

,,Het is waar dat ik vandaag erg weinig geloof in sportieve resultaten in wedstrijden zoals de Tour de France, waarover ik systematisch twijfels heb. En als men me dan zegt +hij was positief+, zeg ik helaas dat ik dat wel verwachtte'', ging hij verder.

Baal stelde drastische maatregelen voor, onder meer om een team uit te sluiten van het profcircuit wanneer een van z’n renners positief is. ,,Vanaf dat moment zullen de teamverantwoordelijken weten dat ze zelfs niet meer kunnen spelen, dat ze niet meer kunnen proberen om tussen de mazen van het net te glippen.'''

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig