BRUSSEL - De teneur van de berichtgeving in de Vlaamse kranten van vandaag over de positieve test van de Amerikaanse Tourwinnaar Floyd Landis is er een van afkeer en ontgoocheling. De nadruk wordt gelegd op de aanhoudende dopingverhalen in het wielrennen en op het verhaal van de val van Landis van mirakelman naar bedrieger.
HET LAATSTE NIEUWS/DE NIEUWE GAZET

,,Bedrieger'' en ,,Eén grote leugen'' zijn de titels in Het Laatste Nieuws en De Nieuwe Gazet. De kranten benadrukken de val van Landis ,,van nieuwe held tot grote bedrieger'', verzamelen een pak reacties en publiceren één pagina lezersbrieven over de zaak.

GAZET VAN ANTWERPEN

,,Held blijkt bedrieger'' is de titel op de voorpagina en in het sportkatern degradeert de krant de prestatie van Landis van ,,Groots'' naar ,,Schande''. De krant verzamelt een pak reacties, onder meer van Eddy Merckx, en blikt terug op het dopingverleden van Phonak.

HET BELANG VAN LIMBURG

,,Landis hangt'' en ,,Landis valt van voetstuk'' titelt Het Belang van Limburg. De krant geeft verder een aantal reacties, onder meer van Eddy Merckx, en blikt terug op het dopingverleden van Phonak.

DE MORGEN

,,Nekslag voor het wielrennen'' op de voorpagina en ,,Een prachtsport, een kutsport'' op de eerste pagina van het sportgedeelte: dat zijn de titels in De Morgen. De krant gaat vooral in op de dramatische gevolgen van deze nieuwe dopingzaak voor het wielrennen.

DE TIJD

De Tijd besteedt één pagina aan de zaak-Landis en titelt ,,Tour-winnaar Floyd Landis betrapt op onnatuurlijk hoog testosterongehalte''.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig