Dokter Murray heeft familie urenlang getroost
Rebbi Jackson, een van de zussen van Michael Foto: ap
De privédokter van Michael Jackson heeft de familie van de zanger urenlang bijgestaan en getroost nadat de King of Pop donderdag met een hartstilstand naar het ziekenhuis was overgebracht. Dat meldt een woordvoerder in een communiqué dat zaterdagavond laat werd verspreid.
Dokter Conrad Murray ligt onder vuur omdat hij volgens sommigen de schuldige is van Jacksons dood. Zo zeggen getuigen dat hij hem kort voor zijn hartstilstand nog de krachtige pijnstiller Demerol heeft toegediend, iets wat Jackson niet meer zou hebben aangekund.

De woordvoerder van Murray, Miranda Sevcik, herhaalt echter wat de politie van Los Angeles al eerder zei, namelijk dat de dokter geen verdachte is. 'De onderzoekers hebben gezegd dat hij in geen geval als een verdachte wordt beschouwd en dat hij een getuige blijft van deze tragedie', leest het persbericht. Volgens Sevcik is Murray twee keer ondervraagd en heeft hij 'enkele onduidelijkheden' rond de dood van Jackson opgehelderd.

De familie van Michael Jackson maakte zich zaterdag druk over het feit dat ze Murray niet kon bereiken, maar luidens het communiqué was de dokter 'aanwezig in de ziekenwagen die Jackson naar het ziekenhuis overbracht en bleef hij daar urenlang om zijn familie bij te staan en te troosten'.

Murray zegt voorts dat hij de onderzoekers zijn volledige medewerking zal blijven verlenen en vraagt voor de familie Jackson te bidden.

'Familie sprakeloos en kapot'

De familie van Michael Jackson zei zaterdag dat ze 'sprakeloos en kapot' is door de dood van hun 'geliefde zoon, broer en vader'. 'In een van de somberste momenten van ons leven, is het moeilijk voor ons om de gepaste woorden te vinden voor deze onverwachte tragedie', verklaarde de familie in een mededeling.

'Onze dierbare zoon, broer, en vader van drie kinderen is op zo een onverwachte, tragische manier en veel te vroeg vertrokken', voegden de Jacksons eraan toe. 'Hij laat ons, zijn familie, zo sprakeloos en kapot achter dat de communicatie met de buitenwereld ons nu en dan bijna onmogelijk lijkt'.

'We missen Michael ontzettend, ons verdriet is onbeschrijflijk', schrijft de familie. 'Maar Michael zou niet willen dat we ons nu laten gaan. We willen dus alle trouwe fans van over de hele wereld bedanken. Michael hield zoveel van jullie'.

Joseph Jackson, de vader van de zanger, verklaart tevens: 'Mijn kleinkinderen zijn diep ontroerd door alle liefde en steun die jullie hen en hun vader Michael Jackson betuigen'. De 'King of pop' was vader van drie kinderen: Prince Michael (12 jaar), Paris (11 jaar), et Prince Michael II (7 jaar).