BRUSSEL - Premier Guy Verhofstadt heeft woensdag in een korte verklaring in naam van de regering zijn diepste medeleven betuigd aan de ouders, familie en naasten van Stacy en Nathalie. Hij zei diep bedroefd te zijn bij de tragische gebeurtenissen.
,,Er is een eind gekomen aan een periode van onzekerheid, maar het is een gruwelijk einde dat ons achterlaat met een gevoelen van afkeer, verdriet en onmacht. Het is volstrekt onbegrijpelijk. Het gaat om twee onschuldige meisjes die geen kans kregen in het leven'', verklaarde de eerste minister.

Verhofstadt bedankte de Cel Verdwijningen van de federale politie voor het werk en de niet aflatende inzet bij de zoektocht naar de meisjes en benadrukte dat dankzij het speurwerk van politie en gerecht alle daders van zinloos geweld de laatste tijd gevat zijn. ,,Niemand zal zijn rechtmatige straf ontlopen'', besloot de premier.

  • Koning Albert en koningin Paolazijn erg aangedaan door de aankondiging van de vondst van de lichamen van de twee meisjes en ze delen de grote pijn van hun families. Dat meldt de woordvoerder van het koninklijk paleis, Michel Malherbe.

  • Buurtbewoners legden woensdagmiddag bloemen neer in de buurt van de plaats waar de meisjes gevonden zijn. Ook bij het justitiepaleis werden bloemen neergelegd. Kinderen gaven tekeningen af aan het Luikse parket voor de ouders en familieleden van Stacy en Nathalie.

  • Marie Arena, de minister-president van de Franse Gemeenschap bood namens de regering haar deelneming aan de ouders van Nathalie en Stacy. Arena ,,houdt eraan te delen in de pijn van de families en verzekert hen van haar diepe steun op deze bijzonder moeilijke momenten, zo liet ze weten.

  • Child Focus heeft op zijn website een steunregister geopend voor de ouders van Stacy en Nathalie. Op de site staat ook te lezen dat "de voorzitter, de raad van bestuur, de algemeen directeur, alsook de hele ploeg van Child Focus hun deelneming betuigen aan de ouders en allen die hen nabij zijn".

  • Prins Filip en prinses Mathilde, die momenteel op handelsmissie zijn in Rusland, hebben woensdag hun medeleven betuigd aan de ouders ,,die een kind verloren hebben''. Uit respect zullen we niets meer zeggen over de missie en onze wandeling inkorten, zo verklaarde prins Filip aan de pers op het Rode Plein.

  • Elio Di Rupo, de Waalse minister-president, en Karl-Heinz Lambertz, de minister-president van de Duitstalige gemeenschap, hebben woensdag hun deelneming betuigd aan de ouders van Stacy. In naam van beide regeringen uitten ze hun afschuw en noemden ze deze woensdag "een nieuwe zwarte dag voor België". Ze voegden eraan toe dat ze voor de ouders een diepe triestheid voelen en ontzettend met hen meeleven.

  • Ook MR-vicepremier en -voorzitter Didier Reynders heeft zijn medeleven betuigd aan de ouders van Stacy en Nathalie. ,,Ik woon in de wijk en leef dus mee met de bevolking van dit deel van Luik", verklaarde hij woensdag in de wandelgangen van het parlement.