LUIK - In Luik hebben speurders de lichamen van de stiefzusjes Stacy Lemmens (7) en Nathalie Mahy (10) teruggevonden. De lichamen lagen in een afwateringskanaal langs de spoorweg, op 400 meter van het café waar de meisjes op 9 juni voor het laatst gezien werden.
Het staat vast dat het om de lichamen van Stacy en Nathalie gaat; speurders herkenden de kleren die ze droegen op de avond van de verdwijning. Een autopsie moet uitwijzen hoe en wanneer ze zijn gestorven.

Vanmorgen werd het lichaam van Stacy gevonden onder een metalen riooldeksel dat een diep afwateringskanaal afdekt. Vanmiddag werd een vijftigtal meter verder een tweede lichaam gevonden, dat van Stacy's oudere stiefzusje Nathalie. Waarschijnlijk werden de meisjes vermoord maar er is nog geen zekerheid over de doodsoorzaak. Daarvoor moeten de speurders de autopsie afwachten.

De lichamen werden ontdekt vlakbij de Pont de Bayard, de brug over de spoorlijn Antwerpen-Luik. Die spoorwegberm was eerder al eens gecontroleerd, maar toen stond het gras erg hoog en lag er heel wat kreupelhout. Gisteren werd de berm gemaaid.

Moeder onwel

De natuurlijke moeder van Stacy, Christiane Granziero, werd onwel toen ze vernam dat het lichaam van haar dochter gevonden is. De vrouw werd naar het ziekenhuis gebracht.

De ontdekking van de lichamen zou niet het gevolg zijn van de verhoren van Abdallah Ait-Oud, die verdacht wordt van de ontvoering van de twee meisjes.

Verdwijning

De stiefzusjes Stacy Lemmens (7) en Nathalie Mahy (10) verdwenen in de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 juni in Luik. Ze waren met hun ouders naar de braderie in de wijk Saint-Léonard gegaan.

De vader, Thierry Lemmens, verliet rond 1 uur het café Les Armuriers en liet de zes kinderen bij zijn vriendin achter. Zij speelden rond het springkasteel dat nabij het café stond opgesteld. Toen de moeder van het nieuw samengestelde gezin rond 3 uur naar huis wilde gaan en haar kinderen wilde verzamelen, miste ze er twee.

Verdachte

Hoofdverdachte Abdallah Ait-Oud (38) zit ondertussen veertien dagen in de cel. Hij werd opgepakt vier dagen na de verdwijning van Nathalie en Stacy in de Luikse wijk Saint-Léonard.

Ait-Oud was in het café aanwezig toen Nathalie en Stacy verdwenen. Hij heeft bovendien een zwaar verleden als kinderverkrachter. Harde bewijzen tegen hem zitten er vandaag echter nog altijd niet in het dossier.

De raadsman van Ait-Oud vroeg daarom om zijn cliënt vrij te laten. Vandaag of morgen zou de raadkamer beslissen of de verdachte in de cel moet blijven.