LONDEN _ Olivier Rochus heeft vanavond voor sensatie gezorgd op Wimbledon. Onze landgenoot, die slechts via de kwalificaties doordrong tot de hoofdtabel, plaatste zich voor de derde ronde door de Zweed Magnus Norman, derde reekshoofd en nummer twee op de wereldranglijst, in vijf sets te verslaan. Sabine Appelmans bereikte vanmiddag al de derde ronde ten koste van de Nederlandse Kirstie Boogert.
Rochus, nummer 179 op de wereldranglijst, haalde het met 6-4 2-6 6-4 7-6 (7/4) 1-6 van Norman. In de derde ronde neemt hij het op tegen de winnaar van de partij tussen de Italiaan Gianluca pozzi en de Amerikaan Alex O'Brien.

Ook Sabine Appelmans gaat door. Ze versloeg Kirstie Boogerd. De setstanden waren 7 - 5, 3 - 6 en 9 – 7. Daarmee plaatst de Belgische zich voor de derde ronde. In de eerste set gaat het gelijk op tot 4 - 4. Dan breekt Appelmans door de opslag van Boogert. Ze wint de eerste set met 7 - 5.

Het spelbeeld is identiek in de tweede set. Beide speelsters winnen makkelijk hun eigen opslagspel. Tot Boogert in het achtste spel door de opslag van Appelmans gaat en voor de set mag serveren.

In een zenuwachtige en lange derde set gaat de stand gelijk op. Bij 4 - 4 breken Appelmans en Boogert om beurten door elkaars opslag. Ze maken er nu een echte thriller van, met breaks over en weer. In het zestiende spel van de set gaat Boogert eindelijk door de knieën. Appelmans haalt een prachtige en felbevochten overwinning binnen.