ROTSELAAR - De twee topdagen van Rock Werchter, zaterdag 1 en zondag 2 juli, zijn uitverkocht. Voor beide festivaldagen werden telkens het maximum van 70.000 tickets verkocht. Voor de aanloopdag vrijdag zijn al 35.000 tickets aan de man gebracht. Meer dan 32.000 festivalgangers zullen drie dagen present zijn.
Topnamen voor het festival zijn dit jaar Live, Eurythmics, Texas, Macy Gray en Bush op zaterdag en Pearl Jam, The Cure, Paul Weller en Counting Crows op zondag. Op vrijdag spelen ondermeer Praga Kahn, Oasis en Nine Inch Nails. De Nederlandse Anouk werd recent wegens gezondheidsproblemen vervangen door Krezip, een andere Nederlandse groep die op het recente Pinkpopfestival een van de revelaties was.

Burgemeester Dirk Claes (CVP) van Rotselaar waarschuwt de festivalgangers intussen in een mededeling dat het geen zin heeft om al vanaf morgen naar Werchter te komen daar de speciale festivalcampings pas op vrijdagmorgen vanaf 5 uur opengaan. Wild camperen is overigens ten strengste verboden. Enkel wie een combiticket bezit wordt toegelaten op een van de 20 campings die zich situeren langs de 3 grote invalswegen vanuit Haacht, Rotselaar en Betekom.

Claes wil ook dat de festivalgangers zoveel mogelijk gebruik maken van het openbaar vervoer. Vanaf vrijdagmorgen legt De Lijn speciale bussen in vanuit het station van Leuven. In Werchter-centrum is een gratis fietsparking beschikbaar. Al het verkeer dat niet in Werchter hoeft te zijn wordt gevraagd dit dorp al vanaf vrijdagmorgen te mijden.