BRUSSEL _ De secretaris-generaal van de Europese voetbalbond (UEFA), Gerhard Aigner, heeft in de Duitse krant 'Süddeutsche Zeitung' kritiek geuit op de organisatie van Euro 2000. Zo laakte hij onder andere de ,,onzorgvuldige voorbereiding'' van het EK in België en Nederland.
,,We moeten zo'n gebeurtenis in de toekomst anders benaderen. De UEFA kan tegenwoordig de nationale federaties niet meer vertrouwen. In de toekomst moeten we de dingen zelf met een projectmanager benaderen'', verklaarde Aigner. Volgens het bondslid zou de organisatie, voor deze editie in handen van twee landen, rommelig verlopen, terwijl beide landen naar zijn mening erg verschillende regels en wetten hebben.

Ook de Engelse regering was opnieuw kop van jut. De kritiek van Aigner luidde dat Downing Street niet voldoende aan het hooligan-probleem heeft gedaan. Vier jaar geleden, toen Engeland zelf het EK organiseerde, zouden de ordetroepen veel consequenter hebben opgetreden tegen herrieschoppers. "Een toernooi met of zonder Engelsen zijn twee verschillende zaken. Sinds de afwezigheid van de Engelsen wordt veel minder vaak alarm geslagen dan voordien", alsnog Aigner.

De kritiek uit Londen, dat het UEFA-lid van oorsprong Duitse is en door Engeland te bekritiseren het WK in 2006 aan zijn vaderland helpt toe te wijzen, wees Aigner van de hand. "Ze moeten zich met argumenten rechtvaardigen. De Engelse kandidatuur lag al sinds het begin onder vuur. Duitsland stelde zich overigens al in 1993 kandidaat. Engeland pas vier jaar later."