BRUSSEL - De Limburgse Agalev-afdeling heeft woensdagavond laat beslist in te gaan op het voorstel van de SP.A om uittredend senatrice Jacinta De Roeck een plaats als gecoöpteerd senator aan te bieden.
Politiek secretaris Fabian Spreeuwers van Agalev-Limburg maakte de beslissing na afloop van een partijvergadering bekend.

In een reactie zei Jacinta De Roeck dat het heel duidelijk is dat ze als Agalev-senatrice gaat zetelen. "Ik blijf een groene senator met een groen gedachtengoed", aldus De Roeck. Ze benadrukte ook dat de beslissing van Agalev-Limburg los staat van eventuele samenwerking met het kartel SP.A-Spirit en dat die zaak op het nationaal Agalev-partijcongres van 21 juni zal worden besproken.

De Roeck zei dat ze geen deel zal uitmaken van de SP.A-Spirit-fractie in de Senaat, maar dat ze als onafhankelijke zal zetelen. Ze zei dat ze de afgelopen vier jaar goed heeft samengewerkt met andere fracties in de Senaat en dat ze bereid blijft rond een aantal dossiers samen te werken met andere fracties, ook met de SP.A. Toch wacht me een zware taak, want ik zal moederziel alleen zitten in de Senaat, aldus De Roeck. Ze rekent op steun op van de Agalev-fracties in het Vlaams en het Europees Parlement en zal de gemeenschappelijke fractievergaderingen bij Agalev blijven bijwonen.