MANCHESTER - AC Milan heeft in het Engelse Manchester de finale van de Champions League gewonnen tegen Juventus. De wedstrijd tussen de twee Italiaanse ploegen eindigde op 0-0 en werd met penalties beslecht.
De wedstrijd ging gelijk op en was vooral in de eerste helft aantrekkelijk om zien, zonder echt hoogstaand te zijn. Echt grote doelkansen waren er weinig of niet, hoewel AC Milan in het begin van de match wel een doelpunt van Shevchenko afgekeurd zag wegens buitenspel. Na 90 minuten stond het nog altijd 0-0, zodat er verlengingen moesten gespeeld worden.

In die verlengingen gingen beide ploegen behoudsgezinder spelen, uit angst voor een tegendoelpunt. Er werd niet meer gescoord zodat penalties de beslissing moesten brengen. Daarin werd doelman Dida de held voor AC Milan, want hij stopte de penalties van Trezeguet, Zalayeta en Montero. Voor Milan misten Seedorf en Kaladze wel, maar Shevchenko kon uiteindelijk de beslissende penalty voorbij Juventus-doelman Buffon trappen.

Voor AC Milaan was dit de zesde zege in de Europa Cup 1. De club was eerder succesrijk in 1963, 1969, 1989, 1990 en 1994.