BRUSSEL - De Belgische internetproviders zijn niet onverdeeld gelukkig met de nieuwssite van de VRT. De site werd gelanceerd naar aanleiding van de verkiezingen en werd nadien omgevormd tot een volwaardige nieuwssite met tekst, grafieken, foto's, klank en beeld. Het probleem is dat de videobeelden niet door iedereen kunnen bekeken worden: enkel ADSL-abonnees van Belgacom/Skynet krijgen de beelden te zien en dat zint de andere providers niet.
Wie niet bij Belgacom/Skynet aangesloten is, moet zich tevreden stellen met een diavoorstelling. Hierdoor bereikt de VRT, als een publieke omroep, enkel een beperkt aantal mensen, en niet de volledige bevolking, vindt de ISPA, de vereniging van providers. ISPA wijst er ook op dat beelden op de VTM-site wel al jaren voor iedereen bereikbaar is.

De VRT gaat ervan uit dat de relatief hoge kosten die verbonden zijn aan het aanbieden van videobeelden (hosting en streaming servers) moeten betaald worden door de providers, een stelling waar die providers het niet mee eens zijn, want de consequentie is natuurlijk dat zij die kosten weer aan hun klanten zullen moeten doorrekenen.