ALGIERS - Een aardbeving met een kracht van 5,2 op de schaal van Richter heeft woensdagmorgen rond 9 uur opnieuw Algerije getroffen. Ook dinsdagavond was er al een soortgelijke naschok. De aardbevingen veroorzaakten een algemene paniek. Dinsdag vielen er drie doden en een tweehonderdtal gewonden. Het is nog niet duidelijk of er woensdag slachtoffers zijn gevallen.
De aardschok woensdag deed zich even voor 09.00 uur onze tijd voor. Het epicentrum lag in de buurt van Zemmouri, 70 kilometer ten oosten van de Algerijnse hoofdstad, aldus een Algerijns deskundige. Later werden ook enkele lichte naschokken waargenomen.

Het epicentrum dinsdag lag bij de stad Semmouri, ongeveer 50 kilometer ten oosten van Algiers, waar de schok ook werd gevoeld. De paniek liet vele mensen in shock achter. De autoriteiten riepen op tot kalmte.

Veel gebouwen in Semmouri waren al beschadigd door de aardschok van vorige week die een kracht had van 6,2 op de schaal van Richter. Minimum 2.200 mensen werden toen gedood en ongeveer 9.500 mensen liepen verwondingen op. Honderden mensen zijn nog vermist en duizenden zijn dakloos of leven in tentenkampen of zelfgemaakte beschuttingen.

In de stad Reghaia stortte een gebouw van 15 verdiepingen in na de schok van dinsdagavond. Daar vielen waarschijnlijk drie doden, terwijl ze hun bezittingen zochten.