Maaseik dwingt na 0-2 vijfde match af
De titelstrijd krijgt dinsdagavond in Roeselare haar ontknoping. Roeselare verkwanselde gisteren in Maaseik immers in de vierde match een 0-2-voorsprong waardoor een vijfde duel tussen de grote twee de beslissing moet brengen.
Roeselare greep Maaseik in de eerste set meteen bij de keel. Na vier minuten leidde het al met 1-8. De gretige titelverdediger kon Van Dijk afstoppen en zag Rivera twee keer buiten meppen. Met Van Dijk aan de opslag kon Maaseik even reageren (4-9). Na 5-10 liep Roeselare weer uit: Contreras tekende voor 9-16 en 11-20. Marquez dwong met een blok op Wiebel de eerste setbal af, maar sloeg die ver buiten. Ogurcak benutte de tweede wel (16- 25).

De eerste voorsprong in set twee was voor Maaseik, maar coach Vital Heynen moest bij 2-4 al in een time-out vluchten nadat Contreras Van de Loo afblokte. Ogurcak duwde door naar 4-7, waarop Heynen Holubec inbracht voor Paulides. Beide ploegen lieten zich dan op een resem opslagmissers betrappen (10-11). Roeselare liep toch uit tot 13-17 omdat het beter afwerkte en Van Dijk kon afstoppen. Maaseik kwam na een opslagmisser van Contreras en een aanval van Rivera terug tot 18-20. Marquez haalde dan twee keer uit (19-22) en Pajusalu deed er een blok bij. De 0-2 was een feit toen Hardy de tweede setbal tegen de grond kreeg.

Voor Maaseik was de derde set die van de laatste kans. Het weerde zich fel en zag Van Dijk een 5-7-achterstand wegvegen. Vanaf 7-7 volgde dan een zij- aan-zij waarin Maaseik na 15-15 afstand kon nemen met een blok op Ogurcak en een opslag van Van Dijk die dezelfde Roeselare-speler raakte (18-16).

Holubec zette Maaseik op 21-18 en die bonus gaf de thuisploeg niet meer prijs. Maaseik draaide nu op volle toeren: Rivera serveerde zijn ploeg naar 6-2, waarna Pinheiro zijn voorbeeld volgde. De Portugees ontregelde de Roeselare- receptie volledig en noopte de bezoekende coach tot de inbreng van Coucke voor Ogurcak en van Borremans voor Freriks. Pas na 13-4 scoorde Roeselare eindelijk nog eens, veel te laat echter om, na nog enkele wissels, de tiebreak te vermijden (25-14). Die vijfde set kreeg al snel animo toen Heynen het niet eens was met een scheidsrechterlijke beslissing en Maaseik een 2-5-achterstand wegwerkte. Verhelst, die Pajusalu had afgelost, zorgde voor 6-8. Na opslagmissers van Contreras, Verhelst en Hardy kwam Maaseik uiteraard langszij (10-10). Bij 11-12 werd een opslag van Rivera in gegeven. Een blok op Hardy zette Maaseik op 14-13, waarna de matchballen elkaar opvolgden. De derde voor Maaseik - een opslag van Van Dijk - leverde een vijfde match op. Roeselare liet drie titelkansen onbenut.

SETS: 16-25, 21-25, 25-21, 25-14, 20-18