Beveren blijft in zelfde bedje ziek
Zola (Brussels) gaat liggen voor Joseph Augustin (Beveren)
Brussels speelde het tegen Beveren intelligent uit en is mathematisch zeker van het behoud. Beveren voetbalde voorspelbaar technisch sterk, maar vergat alweer dat het om de knikkers ging.
Trainer Cartier hoefde alleen de geschorste Culek te vervangen door de uit blessure terugkerende Bruno. Verder behield de ploeg die in Lokeren gelijkspeelde het vertrouwen.

De thuisploeg kreeg het gedroomde scenario: vroeg scoren en daarna controleren. Matumona mocht al na zes minuten even buiten de rechthoek aanpakken, kijken en trappen. Hij bedankte met een onhoudbaar schot in de bovenhoek. Beveren was vrijwel voor de 31ste keer dit seizoen in hetzelfde bedje ziek. Goed en balvast rondtikkend maar weinig doortastend en verdedigend onvoldoende secuur. Een illustratie daarvan was de kans die Seka, de opvallendste bezoeker, verkwanselde. Op aangeven van Gervinho mocht hij vanop rechts twee keer aanleggen, maar Nys tikte in hoekschop. Daarna duurde het trouwens tot vlak na rust eer Nys nog eens aan het werk moest. Wel had de Brusselse doelman toen een schitterende parade nodig om alweer Seka van de gelijkmaker te houden.

Brussels leek op de counter te rekenen al kwam die er aanvankelijk niet echt uit. Meer dan appel voor strafschop na neergaan van Kalulika en een schot van Matumona op een Beverense verdediger zat er niet in.

Tot Téhoué inkwam en meteen het vuur in de pan joeg. Zijn eerste balcontact was raak. Augustin stond dit keer borg voor de verdedigende nonchalance bij de Waaslanders. Téhoué profiteerde en trapte de voorzet van Kalulika hard binnen. Boeken toe voor het team van Edy De Bolle en Brussels helemaal bevrijd. Bruno met een loeier op Copa en nogmaals Téhoué met buitenkant rechts naast waren dicht bij de 3-0. Dissa bevestigde in de slotfase nogmaals het gebrek aan afwerking met een riante misser. Copa kreeg zijn derde gele kaart en is geschorst voor de partij op Anderlecht.