Sishuba stelt behoud veilig voor Sint-Truiden
Rocky Peeters (STVV) in duel met Bram Vandenbussche
Omdat Cercle Brugge zijn kansen niet kon afmaken pakte Sint-Truiden op een diefje de winst in het Jan Breydelstadion. Door het verlies van Beveren op Brussels doen de Kanaries een uitstekende zaak en zijn ze zo goed als gered.
Sint-Truiden begon in de wetenschap dat het best punten pakte om niet dieper in het degradatiemoeras weg te zakken. Cercle was al langer zeker van het behoud en kon vrank en vrij zijn kans gaan.

Dat inspireerde beide ploegen echter niet. De eerste helft verliep aan een laag tempo dat de weinige toeschouwers amper wakker kon houden. Bij Sint-Truiden stond wel een zekere Jeroen Simaeys in de ploeg. De student psychologie tekende deze week een vierjarig contract bij buur Club en liet aardige dingen zien in het stadion waar hij vanaf volgend seizoen tweewekelijks aan de slag zal zijn. Zo lag hij mee aan de basis van het enige doelpunt van de match.

De Brabander beroerde een pas van Hendrikx tot bij Sishuba en de kleine Zuid-Afrikaan besloot mooi naast Dantschotter. Meteen goed voor de eerste zege sinds het seizoen ‘94-’95 toen het eveneens 0-1 werd. Amper één minuut later stonden de bordjes bijna gelijk maar Boeckx hield De Sutter van een goal.

Slechtste aanval

Na de rust zette Cercle STVV met de rug tegen de muur. Zowel Boi en De Sutter tot drie keer toe knalden recht op Boeckx. Kane, Gombani en de ingevallen Pivaljevic en Gjuzelov besloten net naast. Maar de meer dan verdiende gelijkmaker konden de Bruggelingen niet tegen de netten prikken.

Niet verwonderlijk als je weet dat Cercle met amper 24 gescoorde doelpunten de slechtste aanval van het land heeft. Met een twee op vijftien lijkt het voor Harm van Veldhoven, die volgend seizoen bij Germinal Beerschot aan de slag gaat, zo wel een afscheid in mineur te worden.