Gent blijft de jojo van Standard
Het waren Costa Ricaanse sambagoals die Bergen de das om deden
Wanneer knakt het touwtje van de jojo? Door het puntenverlies van Standard tegen Germinal Beerschot kon AA Gent als een jojo weer dichter bij de Europese, derde plaats van de Luikenaars komen. Tegen Bergen slaagden de Buffalo’s in die missie: 4-1.
Tegen Bergen spelen is voor geen enkele ploeg een pretje. De stugge Draken hielden dit seizoen in elf van hun dertig matchen al de nul op het bord en stegen door onder meer een zege tegen Genk en Club Brugge van een bijna degradatieplaats naar de linkerkolom van het klassement.

AA Gent was dus vooraf gewaarschuwd, maar nam het aanvankelijk niet te nauw met die waarschuwing. De Buffalo’s begonnen onderkoeld aan de partij en bij de eerste Waalse dreiging was het dan ook meteen raak. N’Diaye die de gekwetste en geschorste Lombaerts verving als linksachter, haakte Wilfried Dalmat domweg in de grote rechthoek. Ref Saadouni wees naar de stip en Momo Dahmane ging achter de bal staan. De Bergense spits, die ironisch genoeg belangstelling geniet van AA Gent, trapte de 0-1 haarfijn via de paal tegen de netten.

De tegengoal was echter ook het sein voor de thuisploeg om de onderkoelde motor te ontsteken. Foley en Olufade waren toen al twee keer op het randje afgevlagd voor buitenspel. De Ier kopte even later een goede voorzet van Grégoire op Berthelin.

In de twintigste minuut lukte het dan toch voor Gent. Grégoire bereikte het hoofd van De Beule en die kopte de gelijkmaker overhoeks binnen. Davy De Beule proefde zowaar de zoete smaak van doelpunten maar een knal na een afvallende bal strandde op het been van de Mons-doelman.

The Bomber

De thuisploeg ging nu grondiger op zoek naar de voorsprong en Bergen werd tegen het eigen doel gedrukt. Alin Stoica hield de bal even aan zijn voet om hem dan af te leggen voor The Bomber uit Costa Rica. Randall Azofeifa liet Berthelin geen schijn van kans met een vlam in de hoek voor 2-1. Meteen het tweede doelpunt van het seizoen voor de Zuid-Amerikaan. Bergen kon voor rust alleen nog maar antwoorden met een flauw shotje van Dalmat.

Ook na de pauze had Gent eerst een alarmbel nodig om een versnelling hoger te schakelen. Duarte kopte op Herpoel en Dalmat schoot een harde vrijtrap een metertje over. Gent zag even later na N’Diaye ook Davy De Beule geblesseerd uitvallen, maar dreigde daarna toch. Olufade schoot hard op Berthelin. Stoica puurde geen goal uit een bijna identiek schot.

De kroon op het werk volgde even later door een geniale flits van Alin Stoica. Hij kon zelf schieten bij een voorzet van Olufade, maar de Roemeen verkoos om de bal te deviëren naar Grégoire. De Gentse linksmidden miste de 3-1 niet. Grégoire zelf serveerde even later met zijn tweede assist van de avond de ingevallen publiekslieveling Brian Ruiz de 4-1.