Waanzinnig slot: van 4-0 naar 4-3
Na de 4-0 van Defays waren de Charleroi-spelers net iets te gerust in de overwinning
Charleroi doet met deze overwinning een uitstekende zaak en loopt verder uit op concurrent Club Brugge. Voor Lokeren kwam het goede nieuws uit Brussel. Door de nederlaag van Beveren blijft de puntenkloof met de voorlaatste plaats op vijf eenheden.
De wedstrijd begon met acht minuten vertraging. De vierde scheidsrechter kwam niet opdagen en werd in extremis vervangen. Een geprikkeld Charleroi nam een droomstart. Smolders kreeg vrijgeleide om uit te halen en borstelde de bal in de kruising. Doelman Lazic had geen enkel verhaal. Na tien minuten stond het al 2-0 voor de thuisploeg. Aan wie het doelpunt moest toegekend worden bestond enige twijfel. Uiteindelijk kreeg Camus de goal achter zijn naam. Op het kwartier kwam een inschuivende Camara dicht bij de aansluitingstreffer. Luzi had een knappe reflex in huis op een poging van Armoumen. Scheidsrechter Colemonts diende een brandje te blussen tussen Luzi en Armoumen. De man in het zwart bedacht de twee kemphanen met geel.

Iets over het halfuur verloor Lokeren met Mbayo een belangrijke pion. De Congolees werd aangetrapt door Smolders. Kort na de pauze legde Charleroi de wedstrijd in een definitieve plooi. Defays dolde met de pas ingevallen El Mouataz en legde de bal in de verste hoek (3-0). Na nieuw geknoei in de Lokerse defensie dikte Smolders aan tot 4-0. Wedstrijd gespeeld zo leek.

Tambwe zorgde voor de 4-1 en luidde daarmee een waanzinnige achtervolging van Lokeren in. Met nog een kwartier te spelen maakte de Congolees zijn tweede van de avond. Charleroi verloor achterin de pedalen. Het slotoffensief van Lokeren leverde ook nog een derde doelpunt op. Tambwe lukte een zuivere hattrick. Driemaal was de Marokkaan Armoumen de aangever van dienst. (ppl)