Martelgang van Club Brugge duurt voort
De spelers van Zulte Waregem feliciteren elkaar na de overwinning
Club Brugge werd nog maar eens met de neus op de feiten gedrukt tegen Zulte Waregem. De uiteindelijke 2-1 was nog gevleid voor blauw-zwart dat nu al sinds 17 maart zonder overwinning bleef en al moet vrezen voor een Intertoto-ticket.
Zulte Waregem versus Club Brugge: twee clubs die een treurig seizoen doormaken, twee teams ook die de laatste vijf wedstrijden niet verder kwamen dan twee gelijke spelen. Net als vorig seizoen werd het 2-1 aan de Gaverbeek, al had het heel wat erger kunnen uitdraaien voor Club Brugge. De martelgang van Janevski en co is echter verre van gedaan. Door de winst van Charleroi is zelfs een ticket voor de Intertoto ernstig in gevaar.

De spelers van Club noemden zich bevrijd nu er enige duidelijkheid was over de toekomst, heette het vrijdag. Daar was in de aanvangsfase weinig van te merken. Zulte Waregem nam het initiatief, ook al omdat het bij blauw-zwart voor geen meter liep. De alweer klungelende Dosunmu knalde al vroeg op de paal maar werd onterecht afgevlagd. Matthys kwam tot twee keer dicht bij een doelpunt maar zag de bal eerst weggeschept door Maertens, vervolgens knikte hij naast. Vooral in de rug van de Brugse verdediging lag een zee van ruimte maar Dosunmu verkwanselde een uitstekende diepe bal van D’Haene.

Wakker geschud

Bij Club wilde Salou zich absoluut tonen tegen zijn ex-ploeg maar de Ghanese Belg, de voorkeur gekregen op Yulu-Matondo, kreeg nauwelijks een bruikbare bal. Toch kwam Club op voorsprong. Leko krulde een bal over de muur en voorbij de duikende De Vlieger. Lang konden de bezoekers van het voordeel niet genieten. Dosunmu werd weggestuurd door Meert en mocht zomaar uit de rug van Maertens lopen. De Nigeriaanse huurling liftte de bal over de ver uitgekomen Stijnen, die er alweer niet te best uitzag. Voor Dosunmu pas de tweede treffer van het seizoen. De wedstrijd leek plots ontdooid en met name Club was wakker geschud. Doelpunten kwamen er niet voort uit de kortstondige Brugse heropleving. Ishiaku schoof een voorzet van Blondel naast, Leko vuurde eveneens buiten het doelkader. Kort voor de rust moest Dindeleux nog een poging van Ishiaku van de lijn vagen - op aangeven van Englebert niet durfde aan te keggen. Aan de overzijde trof Matthys het zijnet.

Van Nieuwenhuyze klimt het hoogst

Ook in de tweede helft deinde de wedstrijd verder heen en weer. Club dreigde opnieuw met een vrijschop van Leko, dit keer door De Vlieger weg gebokst, maar het was de thuisploeg die het vaakst voor doel verscheen. Na pogingen van Dosunmu en Meert, had Essevee op voorsprong kunnen en moeten staan. Een lange ren van Minne belandde via Matthys en Meert bij Sergeant die de paal trof. Club probeerde de bal op te eisen maar liep daardoor voortdurend op vlijmscherpe counters. Alweer Sergeant had een goal aan de voet na een mooi overstapje van Meert, maar Priske gooide zijn lijf en leden voor de bal en voorkwam erger. De schamele tegenstoten van de Bruggelingen kwamen er via Englebert die de lat en De Vlieger op zijn weg vond.

De verdiende Waregemse goal kwam er toch. Een vrije trap van Reina vond de knikker van Ludwin Van Nieuwenhuyze die, hoger opverend dan Clement en Salou, de 2-1 tegen de netten verlengde. Janevski besloot nog Yulu-Matondo in te brengen, de jonge spits Brecht Capon mocht zelfs zijn competitiedebuut maken maar het leverde alleen voer voor de statistieken op. Een afstraffing werd nog vermeden nadat Stijnen de doorgebroken Matthys stuitte en Sergeant de kruising deed zinderen. In de toegevoegde tijd trapte Ishiaku de gelijkmaker wild over. Voor het eerst sinds tien maart weet Zulte Waregem nog eens te winnen, de kruisgang van Club gaat echter onverminderd voort.