Op de eerste dag van het BK roeien voor korte boottypes heeft Wouter Van der Fraenen zaterdag de titel veroverd in de skiff bij de lichtgewichten, voor Kristof Dekeyser en François Libois. Dit podium was volledig identiek aan dat van vorig jaar.
Bij de senioren A stonden bij de mannen enkel de races in de twee met stuurman en in de dubbeltwee op het programma van de eerste wedstrijddag. Beide titels werden in de wacht gesleept door de zwartwitten van de Gentse RS. Vooral in de dubbeltwee werd het kwalitatief een race van enig niveau. Christophe Raes en Bart Poelvoorde verdedigden met succes hun titel van vorig seizoen. Zij verwezen Stijn Smulders, de WK-ploegmaat van Raes, en Benoit Janssens van TRT Hazewinkel naar het zilver. Tim Maeyens moest zich met Bastien Hoste, zijn clubmakker van KR Brugge, tevreden stellen met het brons.

Bij de vrouwen seniores A stond er slechts één titelrace op het programma. Annick De Decker en Katrien De Reu van de Gentse RS namen daarin verrassend de maat van de titelverdedigsters Kris Dedecker en Leen Blondelle (Antwerpse RV).