Michael Ballack, de aanvallende middenvelder van Chelsea, is vrijdag in Duitsland geopereerd aan de linkerenkel. Het is nog onduidelijk wanneer de Duitse international zijn werderoptreden kan maken.
Ballack had zich vorige zondag geblesseerd in het competitieduel tegen Newcastle. In samenspraak met zijn werkgever Chelsea liet hij zich aan de linkerenkel opereren door de dokter van de Duitse nationale ploeg. Begin deze week moest de international al forfait geven voor de heenwedstrijd in de halve finales van de Champions League tegen Liverpool.

Het is niet duidelijk of de 30-jarige Ballack dit seizoen nog in actie kan komen voor 'the Blues', die nog voor enkele belangrijke weken staan. De Londense club maakt nog kans op drie prijzen: de Champions League, de Engelse titel en de Engelse FA Cup.

Zaterdag, tijdens het competitieduel van Chelsea tegen Bolton (2-2), zag coach Mourinho ook al de Portugees Ricardo Carvalho uitvallen met een knieblessure. Volgens Mourinho moet de Portugese international dinsdag al zeker de terugwedstrijd in de halve finales van de Champions League in en tegen Liverpool.