Mathijssen niet langer trainer van Charleroi
Jacky Matthijssen en Sporting Charleroi hebben besloten een punt te zetten achter hun samenwerking. Aanleiding voor de breuk is de overstap van Mathijssen naar Club Brugge aan het einde van dit seizoen.
Het nieuws komt zeker niet onverwacht. Voorzitter Abbas Bayat liet vrijdag immers al blijken dat er een kink in de kabel was. 'We hebben een beslissing over de komende weken genomen maar ik ben niet verplicht die mee te delen. Of Mathijssen maandag nog de trainingen leidt? Ik zeg niks. Of hij zaterdag op de bank zit? Dat weet ik niet, geen commentaar'.

Assistent-coach Philippe Van de Walle neemt het roer van Mathijssen over voor de laatste vier matchen. Vanavond neemt Charleroi het onder zijn leiding op tegen Sporting Lokeren.

'Club Brugge en Charleroi strijden samen nog voor een Intertototicket, en om problemen op het eind van het seizoen te vermijden is dit de beste beslissing', verklaarde Abbas Bayat, de voorzitter van de Carolo's. 'We zijn in alle vriendschap uit elkaar gegaan', verduidelijkte Bayat zaterdagavond nog voor de camera's van Belgacom TV, net voor het begin van het competitieduel tegen Lokeren.

Ex-doelman Philippe Van de Walle, die de voorkeur kreeg op adjunct-trainer Dante Brogno, verklaarde verrast te zijn door de beslissing van het clubbestuur: 'Er was onweer vanavond', verduidelijkte hij voor de camera's van Belgacom TV, verwijzend naar de hevige regenbuien die Charleroi teisterden. 'Ik verwachtte dit niet, maar ik ga zeker mijn verantwoordelijkheden niet uit de weg, zoveel is zeker. Het zijn extra-sportieve zaken die aan de oorzaak liggen van deze beslissing. Voor de wedstrijd was alles al voorbereid. Ik zit alleen op een andere stoel dan gewoonlijk', verklaarde Van de Walle.