Na de 31ste speeldag in de Duitse Bundesliga is het er alleen maar spannender op geworden in het klassement. Leider Schalke 04 verloor vrijdag al op het veld van Bochum (2-1), terwijl Stuttgart het zaterdag met het kleinste verschil van rode lantaarn Borussia Mönchengladbach haalde.
In de stand nadert Stuttgart tot op één puntje van Schalke, Werder Bremen kan zondag de leiding overnemen als het wint op het veld van Bielefeld. Uittredend kampioen Bayern München ging op eigen veld onderuit tegen Hamburg en ziet de concurrentie steeds verder uitlopen.

Schalke 04, dat de eerste landstitel sinds 1958 kan behalen, verloor vrijdag voor het eerst sinds de 20e speeldag en kan in de stand voorbijgegaan worden door Werder Bremen. Bekerwinnaar Stuttgart had het niet onder de markt met Mönchengladbach, maar ging wel met de drie punten lopen en maakt nog steeds kans op de titel.

In München gaat het van kwaad naar erger. Bayern kon opnieuw niet winnen, en liep zijn tiende competitienederlaag op. Het is van het seizoen 1994-1995 geleden dat de club uit Beieren nog zo slecht presteerde in de Bundesliga.

'Duitse' Belgen

Op de 31e speeldag in de Duitse Bundesliga moest Daniel Van Buyten van op de bank toekijken hoe zijn team Bayern München op eigen veld met 1-2 onderuit ging tegen Hamburg. De Rode Duivel kwam zaterdag niet in actie. Bij Hamburg nog geen Vincent Kompany, die volop aan zijn revalidatie werkt.

Wolfsburg, met Peter Van der Heyden een hele wedstrijd tussen de lijnen, speelde 1-1 gelijk op het veld van Nürnberg.

Vrijdag al verloor leider Schalke 04 al met 2-1 op het veld van Bochum, waar Joris van Hout niet in actie kwam.

Rode lantaarn Borussia Mönchengladbach (nog steeds zonder Wesley Sonck, Bernd Thijs en Filip Daems) ging met 0-1 onderuit tegen Stuttgart en zakt zo goed als zeker naar de tweede afdeling.