'Ullrich kreeg doping in 1996'
Volgens Jef D'Hont, de voormalige verzorger van de Duitse wielerformatie Telekom, kreeg Jan Ullrich tijdens de Ronde van Frankrijk van 1996 injecties met EPO toegediend. Daarnaast zouden enkele leden van de medische staf van het Duitse team, die nu bij T-Mobile in dienst zijn, dopinggebruik stimuleren. Dat verklaarde D'Hont in de editie van het Duitse weekblad Der Spiegel die maandag verschijnt.
Onze landgenoot, tussen 1992 en 1996 in dienst bij Telekom, beschuldigde ook twee dokters, Lothar Heinrich en Andreas Schmid, die volgens hem EPO toedienden in de jaren '90. Opmerkelijk is dat Heinrich momenteel dokter is bij T-Mobile, een team dat steeds verklaart op de eerste rij te staan in de strijd tegen doping. In juli 2006 werd Jan Ullrich omwille van zijn betrokkenheid in de Puerto-affaire nog ontslagen door de Duitse wielerformatie.

Sinds vorig seizoen heeft T-Mobile de medische begeleiding en dopingcontrole in handen gegeven van specialisten van de universiteit van Freiburg. Bob Stapleton, algemeen manager bij T-Mobile, verklaarde al dat het team andere alternatieven zal aanwenden indien de beweringen over de dokters van de universiteit van Freiburg bevestigd worden.

Enkele weken geleden haalde D'Hont al fors uit naar de Deense ex-renner Bjarne Riis, nu ploegleider bij CSC. Riis zou in de Tour van 1996, die hij won, 'stijf van de doping' gestaan hebben. De Deen ontkende de beschuldigingen en stelde dat hij nooit een degelijke band met D'Hont gehad heeft.