Het voetbalseizoen 06-07 zit er voortijdig op voor de Duitse aanvaller Oliver Neuville van Borussia Mönchengladbach. De speler liep deze week op training een liesbreuk op en gaat maandag onder het mes, deelde de club zaterdag mee. De 33-jarige Neuville was na een operatie aan de adductoren in januari nog maar recent opnieuw inzetbaar.
'We moeten erop rekenen dat Oliver door deze operatie vier tot zes weken out is. Daarom hebben we beslist om de operatie nu te doen, zodat hij fit raakt voor het nieuwe seizoen', aldus clubdokter Stefan Hertl.

Borussia, waar ook onze landgenoten Welsey Sonck, Bernd Thijs en Filip Daems spelen, staat op de laatste plaats in de Bundesliga en lijkt degradatie niet meer te kunnen ontlopen.

Neuville verlengde zijn contract in maart en maakte duidelijk dat hij niet vertrekt, ook niet bij een degradatie. Hij verzamelde 65 selecties voor de 'Mannschaft' en scoorde daarin negen doelpunten. Hij maakte deel uit van het Duitse nationale elftal, dat in eigen land derde werd op het WK 2006.