’Prins Harry doelwit van Mahdi-leger’
LONDEN - Het sjiitische Mahdi-leger van de militante leider Muqtada al-Sadr claimt dat het een speciale eenheid in het leven heeft geroepen om de Britse prins Harry te ontvoeren als hij in Irak gelegerd is. Dat heeft de Britse krant The Guardian zaterdag gemeld naar aanleiding van uitspraken van een commandant van het Mahdi-leger.
'Een van onze doelen is het ontvoeren van Harry. We hebben mensen binnen de Britse legerbases om ons op de hoogte te stellen van zijn aankomst', zou de commandant, Abu Mujtaba, gezegd hebben.

Prins Harry (22) is tweede luitenant in het Britse leger. Zijn regiment, de ’Blues and Royals’, wordt in de komende weken in Irak verwacht. Deze week werd bekendgemaakt dat het onzeker is of Harry toestemming krijgt om naar Irak af te reizen, omdat de levens van andere soldaten daarmee mogelijk in gevaar worden gebracht.

Abu Mujtaba zei tegen The Guardian dat overigens niet alleen het Mahdi-leger het op Harry gemunt heeft, maar dat hij een doelwit is van 'alle Mujahideen in Irak, Al-Qaida, de Iraniërs, en iedereen die de Britten en de Amerikanen haat.'