Sebastien Godefroid en Carolijn Brouwer uit elkaar
Sebastien Godefroid en Carolijn Brouwer vormen niet langer een koppel. Na tien jaar kwam er een einde aan hun liefdesrelatie. 'Honderd procent van de tijd samen zijn is te veel gebleken. Dat is heel moeilijk', gaf Godefroid de breuk toe in de Coreliokranten van zaterdag. Toch blijven de twee vasthouden aan hun droom: samen deelnemen aan de Olympische Spelen 2008 in Peking.
De 36-jarige Godefroid pakte in Atlanta '96 olympisch zilver in de Finn, de 33-jarige Brouwer werd in een 470 dertiende in Sydney 2000 voor ... Nederland.

Uitgerekend gisteren meldde Vlaams minister van Sport Bert Anciaux dat Brouwer de Belgische nationaliteit verkreeg en zo volgend jaar ons land mag vertegenwoordigen op de Spelen. Dan moeten de twee daar eerst wel geraken. En dat loopt niet van een leien dakje: 'We hebben het moeilijk', aldus Godefroid in de krant. 'We hebben allebei in een eenmansboot gezeild. Na de OS 2004 zijn we in een duoboot begonnen, in de Tornadoklasse, boten met een tweedelige romp. We mikken hoog, maar de nieuwe klasse onder de knie krijgen is niet makkelijk.'

Bovendien hebben de twee ook nog problemen met hun trainer, die door een gebroken knie de twee niet meer in een motorboot kan volgen. Mogelijk moeten ze een vervanger zoeken.

De resultaten volgen nog niet, maar in augustus moeten ze er toch staan. 'Carolijn en ik zijn allebei prof bij Bloso. We hebben een contract tot eind augustus. Om ons contract te verlengen moeten we ons in het wereldkampioenschap in juli (3-9/07 in het Portugese Cascais) bij de top acht van de landen plaatsen. Heel moeilijk, maar haalbaar.' Een top 8 is meteen ook het BOIC-criterium voor uitsturing naar Peking.