KORTRIJK - In Kortrijk zijn zaterdagochtend tussen 3 en 4 uur een aantal jongeren na de zogeheten 50-dagenfuif het slachtoffer geworden van steaming. Dat meldt het parket van Kortrijk. De feiten deden zich voor toen de slachtoffers naar huis terugkeerden. Drie daders zijn opgepakt, een vierde wordt opgespoord.
In de Congoweg dwong een tiental jongeren van allochtone afkomst drie fuifgangers te stoppen. Twee slachtoffers werden in het aangezicht geslagen en moesten hun portefeuille en gsm afgeven. De daders vluchtten weg per fiets.

Een half uur later werden twee fietsende jongeren uit Kortrijk in de omgeving van het Van Raemdonckpark aangevallen door vier andere jongeren. Eén van de daders spoot met een spuitbus in het aangezicht van een slachtoffer. De jongeman werd op de grond geduwd en incasseerde verschillende trappen. Zijn vriend, die zwaar onder de indruk was, wou spontaan zijn portefeuille afgeven, maar kreeg daar de kans niet toe. Ook hij werd geslagen.

De politie kon de vier daders identificeren. Drie meerderjarigen werden intussen opgepakt. Een vierde, die minderjarig is en aanzien wordt als de hoofddader, wordt nog opgespoord. De meerderjarigen zullen zich wellicht via de snelrechtprocedure voor hun daden moeten verantwoorden.