MANILLA - Een helikopter van de Filippijnse luchtmacht is zaterdag in een drukke straat neergestort. Bij de crash kwamen ten minste zeven passagiers van twee motortaxi's om het leven. Dat heeft de Filippijnse politie gemeld. Het ongeluk had plaats in de stad Lapu-Lapu op het eiland Mactan, in het midden van het land.
De helikopter was bezig met een trainingsvlucht vanaf de twee kilometer verderop gelegen luchtmachtbasis van Mactan, toen het toestel bovenop de eerste motortaxi neerstortte. De rotorwieken van het toestel troffen vervolgens een tweede taxi en de passagiers daarvan werden volgens een ooggetuige aan stukken gereten. Alle zeven inzittenden van beide taxi’s kwamen om. De drie overige bemanningsleden van de helikopter liepen lichte verwondingen op en zijn naar het ziekenhuis overgebracht.

De gecrashte helikopter was van het type Huey, het model dat door het Amerikaanse leger ten tijde van de oorlog in Vietnam in de jaren '60 in Azië werd geïntroduceerd. Het Filipijnse leger beschikt over meer dan dertig van dergelijke toestellen.