BRUSSEL - De vakantie-uittocht werd op de E17 Antwerpen-Gent aan de Kennedytunnel extra bemoeilijkt door wegenwerken. Op een bepaald moment stond er een file van 12 kilometer. Een aannemer was gestart met het vervangen van vangrails. Vlaams minister van Openbare Werken Kris Peeters zegt dat de aannemer ,,niet alles volgens de geijkte procedures heeft laten verlopen'' en heeft de werken laten stilleggen.

,,De aannnemer is zaterdag in de vroege uurtjes gestart met het vervangen van de vangrails naast de rechterrijstrook op de E17 Antwerpen-Gent vlak na de Kennedytunnel. Daarvoor werd ook een tijd de rechterrijstrook in de tunnel zelf afgesloten. Dat veroorzaakte meteen files. Op een bepaald moment was er een file tot Merksem, een file van 12 kilometer'', legt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum uit.

Volgens het kabinet van Vlaams minister Peeters is niet alles volgens de geijkte procedures verlopen, met name wat betreft de aanmelding van de werken aan het Verkeerscentrum. Minister Peeters liet de werken intussen stilleggen. Er wordt de komende dagen onderzocht wat er precies fout is gelopen in de communicatie.