BRUSSEL - Sinds zaterdagochtend is er opnieuw treinverkeer over één spoor mogelijk tussen Roeselare en Izegem. Het tweede spoor, dat waarop het treinongeval is gebeurd, zou tegen woensdagochtend vrij zijn. Dat meldt Frédéric Petit, woordvoerder van spoorweginfrastrucuurbeheerder Infrabel, aan Belga.

De technische ploegen hebben vrijdagavond en tijdens de nacht doorgewerkt om het spoor vrij te krijgen. Daardoor is er opnieuw treinverkeer mogelijk tussen Roeselare en Izegem. Het verkeer lag stil sinds de treinbotsing van donderdagavond. Er zijn nog wel vertragingen van vijf tot 10 minuten, omdat treinbestuurders gevraagd wordt om nog voorzichtiger te rijden ter hoogte van de plaats van het ongeval, een strook van zo'n 450 meter.

Het vrijmaken van het tweede spoor, dat waarop de botsing is gebeurd, ligt moeilijker. Daar moeten werken aan de sporen en de bovenleidingen tegen zondagavond rond zijn. Maar er is ook zware schade aan de perrons en zolang die niet veilig zijn, is reizigersverkeer uitgesloten. Het is de bedoeling om tegen woensdagochtend alles klaar te hebben, besluit Infrabel.