Ex-Anderlechtspeler Laurent Delorge is al voor de onderzoekscommissie van de Belgische voetbalbond (KBVB) verschenen en kan dus niet geschorst worden als niet-meewerkende speler. Dat zegt Peter Roosens, de advocaat van Delorge. Zoals gepland legde Delorge geen verklaringen af voor die onderzoekscommissie.

Gisteren kreeg de onderzoekscommissie van de KBVB de toestemming om niet-meewerkende spelers te schorsen tot het moment dat ze alsnog beslissen om hun medewerking te verlenen. Tot nu toe was Delorge beschouwd als een van de spelers die (nog) niet ingingen op de uitnodigingen van de voetbalbond.

,,De mogelijkheid tot schorsing geldt niet voor Delorge", stelde Roosens vandaag. ,,Hij is ondertussen immers voor de onderzoekscommissie verschenen." Delorge was een eerste keer opgeroepen om op 6 maart te verschijnen, maar die oproep kwam toen te laat. ,,Half maart is hij gebeld door de voetbalbond, en hij is dan onmiddellijk op de uitnodiging ingegaan", aldus nog Roosens.

De advocaat bevestigde dat Delorge, zoals gepland, geen verklaringen aflegde voor de onderzoekscommissie. De advocaat meent immers dat de KBVB niet aan de wettelijke vereisten voldoet om schorsingen van minstens een jaar te kunnen opleggen.

Een andere ex-Anderlechtspeler, de Roemeen Marius Mitu, is vermoedelijk nog niet ingegaan op uitnodigingen om voor de onderzoekscommissie te verschijnen. Hij zou dus wel als niet-meewerkende speler geschorst kunnen worden.