Het Sportcomité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft beslist dat zowel Germinal Beerschot als Racing Genk de wedstrijden tegen respectievelijk Cercle Brugge en La Louvière met een forfaitscore (5-0) winnen. Reden daarvoor zijn de niet-gerechtigde opstellingen van Brian Pinas (Cercle Brugge) en Bob Cousin (La Louvière).

De Nederlander Pinas kwam tijdens Germinal Beerschot - Cercle Brugge op het veld, terwijl hij niet op het wedstrijdblad stond. Cercle verdedigde zich met de stelling dat zo’n administratieve fout enkel met een geldboete mocht worden gestraft omdat de club niets te verwijten viel.

De ploegafgevaardigde had immers de licentiekaart van de speler aan de scheidsrechter overhandigd. De voetbalbond oordeelde anders. Resultaat: Cercle verliest met 5-0 en moet een boete betalen van 3,75 euro.

Voor Cercle heeft deze nederlaag sportieve gevolgen: de wedstrijd eindigde immers op een scoreloos gelijkspel. Germinal Beerschot is met de twee extra punten een stap dichter bij het behoud. Cercle verliest een punt en telt nu amper twee punten meer dan rode lantaarn Beveren.

Identiek scenario voor Genk - La Louvière: forfaitzege voor Genk en 3,75 euro boete voor de Henegouwers. Bovendien krijgt Cousin vanaf 6 april één wedstrijd schorsing opgelegd. De speler mocht namelijk niet aantreden door een teveel aan gele kaarten. Voor La Louvière heeft de nederlaag in tegenstelling tot Cercle geen sportieve gevolgen. ’De Wolven’ verloren in Genk met 1-0.