Lierse behoudt vertrouwen in Van Der Straeten en Kacic
Doelman Yves Van Der Straeten Foto: rr
Het bestuur van voetbalclub Lierse behoudt voorlopig het vertrouwen in haar spelers Yves Van Der Straeten en Hasan Kacic, van wie de namen worden genoemd in het omkoopschandaal rond de Chinees Zheyun Ye. Dat besliste het bestuur na een gesprek met beide spelers dat vandaag plaatsvond.

,,Wij hebben met Van Der Straeten en Kacic een open gesprek gehad. Zij kregen de kans om te reageren op de speculaties van de voorbije weken. Beide spelers hebben hun betrokkenheid bij deze affaire ontkend, en zeggen geen geld te hebben ontvangen van Ye of zijn kompanen. Wij behouden dus ook ons vertrouwen in deze spelers, tot het tegendeel is bewezen", zegt manager Danny Aras.

Op het bericht uit het VTM-nieuws dat negen verdachten zich in het dossier rond SK Lierse op 19 april moeten verantwoorden voor de controlecommissie van de KBVB, wil de club geen commentaar kwijt. ,,Dat is aan de bond om te doen", klinkt het.

Onderzoek in dossier Lierse afgerond

Vandaag maakte de Voetbalbond bekend dat de onderzoekscommissie haar onderzoek naar mogelijke competitievervalsing in het dossier ’SK Lierse’ heeft afgerond. Het bondsparket verwees het dossier naar de controlecommissie, die de zaak op 19 april (14u) zal behandelen.

Het bondsparket en de KBVB geven geen details geven over de inhoud van het dossier tot de zaak behandeld wordt door de bevoegde instantie. Dit om het vermoeden van onschuld te vrijwaren.

Volgens VTM moeten negen personen zich verantwoorden voor de controlecommissie: ex-trainer Paul Put; huidige Liersespelers Van Der Straeten en Kacic; de door Lierse ontslagen spelers Cliff Mardulier en Laurent Fassotte; de door Anderlecht ontslagen Laurent Delorge en Marius Mitu (beiden ex-Lierse); en voormalige Liersespelers Ninoslav Milenkovic (nu Germinal Beerschot) en Archie Thompson (nu PSV Eindhoven).