Clooney en Pitt gaan voor Ocean's Thirteen
LONDEN - Acteurs Brad Pitt en George Clooney hebben hun medewerking toegezegd aan Ocean's Thirteen, een derde film in de reeks die in 2001 begon met Ocean's Eleven. Actrices Julia Roberts en Catherine Zeta Jones zullen er niet meer bij zijn.
Clooney kruipt opnieuw in de huid van Danny Ocean, die dit keer een ambitieuze overval in Las Vegas beraamt. Ook Matt Damon, Andy Garcia en Don Cheadle zullen er net als bij de andere Ocean's-films bij zijn. Voor Roberts en Zeta Jones waren geen betekenisvolle rollen weggelegd in het script, zegt producent Jerry Weintrub.

Steven Soderbergh zal de prent regisseren, terwijl de productie mee in handen ligt van Section Eight, waarvan Clooney een van de eigenaars is. De film wordt vanaf juli in Los Angeles opgenomen en komt volgende zomer in de zalen.

Ocean's Eleven uit 2001 is een remake van het origineel uit 1960 met Frank Sinatra, Dean Martin en Sammy Davis Jr. (leden van de zogenaamde Rat Pack) in de hoofdrollen. Samen met opvolger Ocean's Twelve bracht de remake meer dan 800 miljoen dollar op.