KV mag blijven dromen
Foto: belga
Even leek de bekerdroom van KV Mechelen over. Pavlovic bracht Gent in de kwartfinale 2-0 voor, maar Van Zundert knalde Malinwa weer in de match. Voor de terugmatch Achter de Kazerne ligt alles nog open.
Na de nul op negen in de competitie, moest Gent de rangen in de bekermatch tegen KV Mechelen weer sluiten. Geen winst tegen de ambitieuze tweedeklasser betekende heuse onrust in het Ottenstadion. De Buffalo’s wonnen nipt maar maakten het zichzelf moeilijk voor de terugmatch.

KV Mechelen begon vol geloof in eigen kunnen. De uitschakeling van Germinal Beerschot en Zulte Waregem in de vorige rondes zorgden voor oeverloos vertrouwen. Trainer Maes dacht er niet aan om een verdedigende muur op te trekken, maar liet zijn jongens vrij hun kans gaan. Het leverde vlug enkele warme Mechelse standjes op voor doel. Vleminckx kon niet bij een goed weggetackelde voorzet. Een lel van Asare ging maar net naast.

Door de beruchte bekerreputatie van Malinwa legde Gent niet meteen veel risico’s in zijn spel. Omwille van de blessure van Smoje stuurde Leekens ook een onuitgegeven verdediging het plein op en dat was even wennen.

N’Diaye debuteerde als linksachter. Lombaerts schoof op naar de plaats waar hij liefst speelt: centraal in de defensie.

De Buffalo’s loerden vooral op de kansjes die er zeker zouden komen tegen de minder ervaren tweedeklasser. Foley was echter te verrast bij een voorzet en Olufade had te veel tijd nodig na een één-twee met de Ier. De Togolese spits kon ook net niet bij een slecht teruggekopte bal. Olufade lijkt het scoren echt verleerd, penalty’s niet te na gesproken.

Echt gelukkig kon Georges Leekens niet zijn met de prestatie van zijn ploeg. De Oost-Vlamingen leken weer in hetzelfde bedje ziek als de laatste weken en speelden niet dominant. Gillet pakte dom geel en is zo geschorst voor de terugmatch. De Beule volgde later als tweede geschorste.

Pavlovic-time

Net toen het thuispubliek wat begon te morren, was het Pavlovic-time. De Mechelse doelman Werner toonde zich al de hele match onzeker op hoge ballen en dat werd de Maneblussers fataal. Hij bokste een vrijtrap van Grégoire klungelig in de voeten van Pavlovic en de Serviër knalde onhoudbaar binnen.

Even later ging Werner weer onder de bal door. Foley legde het leer terug en opnieuw duwde Pavlovic binnen. Voor de Serviër meteen zijn tweede en derde goal in deze bekercompetitie. Hij is de Gentse bekertopschutter.

Mechelen was aangeslagen, ook door het uitvallen van goudhaantje Asare met een spierscheur. De bezoekers ontsnapten toen Foley een bal naast gleed. Toen stond Peter Maes zijn spelers al uit te kafferen langs de zijlijn. Dat werkte, want meteen na de rust miste Dhont de kans op 1-2 alleen voor Herpoel. En KV Mechelen bleef geloven in zijn kansen. Toen Dhont een vrijtrap aflegde voor Van Zundert leverde die een staalhard schot af. De bal zoefde voorbij de gestrekte arm van Herpoel en Mechelen mocht weer dromen bij 2-1.

Gent probeerde zich te herstellen, maar dat ging moeizaam. Olufade slaagde er herhaaldelijk in om niét gevaarlijk te zijn en het publiek schreeuwde om Brian Ruiz. Bijna maakte Gent nog 3-1. Vleminckx kreeg rood voor te snel uit de muur lopen. De net ingevallen Azofeifa knalde zijn vrijtrap op de kruising.

Mechelen creëerde niet veel kansen meer, maar dat hoefde niet. Malinwa had al lang waarvoor het gekomen was: een gouden doelpunt op verplaatsing. De terugmatch Achter de Kazerne voor een uitzinnig Mechels publiek wordt zo een dubbeltje op zijn kant voor Leekens en co.