Igor De Camargo op een diefje
Foto: belga
Een doelpunt met een geur van buitenspel besliste gisteren een bekerduel tussen Antwerp en Standard, dat wel inzet, maar te weinig kansen bracht. In een uitverkochte Bosuil hielp Igor De Camargo Standard met een been in de halve finale van het Bekertornooi.
Vuurwerk, cheerleaders en Veronique De Kock. De Antwerpse Bosuil leeft als vanouds en was na de topper tegen Dender al voor de tweede keer dit seizoen uitverkocht. Ook de thuiswedstrijd tegen KV Mechelen, op 10 maart, wordt bijna zeker voor een vol huis gespeeld. De laatste keer dat dit gebeurde voor dit seizoen was vier jaar geleden, bij de derby tegen Germinal Beerschot.

De thuisaanhang zag haar ploeg het best aan de wedstrijd beginnen. Di Gregorio en Utaka zorgden voor het eerste doelgevaar. Standard zette daar met een boogballetje van Sa Pinto, in de ploeg als vervanger van de gekwetste Conceição, maar weinig tegenover.

Lukunku

Standard-trainer Michel Preud’homme koos voor dezelfde 4-5-1-opstelling als tegen Brussels en recupereerde Igor De Camargo. Ali Lukunku, de matchuitblinker tegen Brussels, verhuisde opnieuw naar de bank. De jonge Axel Witsel behield zijn plaats in de ploeg.

De Antwerpse coach Warren Joyce liet Mounir Soufiani (ex-Bergen) debuteren op de linksmiddenplaats. Di Gregorio (ex-Genk en Charleroi) toonde zich de bedrijvigste thuisspeler en bood Utaka de beste kans van de eerste helft aan. De van Westerlo overgekomen spits knalde een perfect afgelegde bal echter hoog over doel.

Dupré en Sarr geschorst

Bij Standard mangelde het achteraan en werden Deflandre, Sarr en Dante door de hoog storende Antwerpspelers in verlegenheid gebracht. Fellaini en Witsel, de beste Luikenaars op het veld, moesten zich geregeld laten uitzakken om de meubelen te redden. Nog voor de rust keek Standard tegen drie gele kaarten aan. In de terugwedstrijd moet het Dupré en Sarr geelgeschorst missen. Ook in de tweede helft waren de kansen schaars. De thuisploeg kreeg het moeilijker om in de buurt van doelman Renard te komen, Standard dreigde kort na de rust met een gevaarlijk schot van Igor De Camargo.

Buitenspel

De Braziliaan leek soms op een eiland te spelen maar was bij de pinken toen Sa Pinto halfweg de tweede helft een vrije trap van het middenveld doorkopte. De Camargo glipte door de buitenspelval en liet de uitstekend keepende Ristovic geen kans. Tv-beelden leken achteraf aan te geven dat de Standard-spits wel degelijk buitenspel liep.

De Great Old probeerde nog aan te dringen, maar de ingevallen Olguin werkte de enige kans op de 1-1 naast. De verplaatsing op 14 maart naar Luik belooft een moeilijke opdracht te worden, maar dat zal de oudste club van het land worst wezen. Het heeft alles op de competitie gezet, en kan hoe dan ook terugblikken op een geslaagd bekertornooi.