BRUSSEL - De administratieve raad van de 'vzw betaald voetbal' heeft vrijdag voor de eerste keer vergaderd op de zetel van de Belgische Voetbalbond. De vzw is een nieuw centraal orgaan van de Profliga (1e klasse) en de Nationale Liga (2e klasse), opgericht om het imago en de economische belangen van het betaald voetbal te verdedigen.
Tijdens de volgende vergadering zal het probleem van de stijgers en dalers tussen eerste en tweede klasse besproken worden. Het huidige systeem, over twee seizoenen, (één rechtstreekse daler en deelname van de 17e uit eerste klasse aan de eindronde in tweede klasse) loopt tot juni 2007. Het systeem kan een jaar verlengd worden, tot het eind van het lopende televisiecontract met Belgacom tv (in juni 2008).

Het bestuur van deze vzw bestaat uit voorzitter Roger Vanden Stock (Anderlecht), vice-voorzitter Guido Decroock (Deinze), Pierre François (Standard), Herman Wijnants (Westerlo), Roger Lambrecht (Lokeren), Guy Craybex (KSVK United) en Jean-Claude Bricmaan (Tubeke).