GENT - Nick Nuyens gaf woensdagavond in de Gentse Holiday Inn een persconferentie. De kersverse kopman van het Franse Cofidis blikte vooruit op de Omloop Het Volk en de andere voorjaarsklassiekers. Nuyens is zelfverzekerd en maakt zich nu al sterk dat hij zijn rol van kopman niet zal beschamen.
,,Mijn zege in de Ster van Bessèges heeft ertoe bijgedragen dat ik de rol van kopman sneller opnam. Hoe mijn eerste wedstrijden er in België aan toe zullen gaan nu ik de absolute leider ben bij een team? Er is nog veel twijfel bij de mensen, maar ik weet wel beter. Ik ga vanaf zaterdag laten zien dat ik er sta. Ik wil het vertrouwen dat de leiding en mijn ploegmannen hebben in mij zeker niet schaden. Ik wil trouwens de kennis die ik opdeed bij mijn vorige ploeg wat overbrengen naar Cofidis. Het gaat dan over ’kleinere dingen’. Zoals een parkoersverkenning van een Omloop Het Volk. Het gevoel van de kasseien is belangrijk. Zeker voor de niet-Belgen in ons team."

,,Iedereen wist waarvoor ik naar de ploeg kwam. Mijn erelijst zegt genoeg. Ik heb mij tijdens de stage al laten opmerken. Ik toon respect tegenover mijn teamgenoten en dan krijg je dat ook snel terug. Een schouderklopje kan soms wonderen doen. Cofidis was voorheen niet zo’n ploeg die je vooraan zag in de klassiekers. Daar gaat men nu anders over praten. De motivatie in de groep is groot."

,,Ik start nu met volle ambitie, waar ik me destijds moest wegcijferen voor de andere toppers. Kopman zijn is je verantwoordelijkheid opnemen. Mijn zege in Bessèges zorgde ervoor dat ik heb laten zien aan de wielerfans dat ik het ook kan in een ander truitje."

,,Deze ploeg leeft echt naar de Omloop Het Volk toe. Niet echt logisch voor een Frans team, maar ze willen allemaal wel dat we scoren hoor. Ik rijd tot en met de Amstel Gold Race, dat is althans de bedoeling. Is het vat eerder af dan stop ik vroeger. Zaterdag is Quick.Step de te kloppen ploeg, maar ik ga zeker niet wachten tot die mannen het initiatief nemen. Ik zal mijn eigen koers rijden. Met het kopmanschap ga ik nu meer kansen krijgen om te winnen."

,,De medische testen begin dit seizoen waren de beste voor mij in jaren, maar wielrennen is geen exacte wetenschap. Zoveel is duidelijk. Ik doe er nu alles aan om honderd procent te zijn in april."

,,Dat Boonen zegt dat onze ploeg wat zwakjes is? Ik heb dat ook gelezen. Het prikkelde vooral mijn teamgenoten. Ze zijn van plan het tegendeel te bewijzen. Ik hoop alvast dat ze slagen in hun opzet."

Cofidis verkende woensdag, de Omloop Het Volk. ,,Ook Rik Verbrugghe vervoegde ons en werkte de verkenning mee af. Hij wil dit jaar de Ronde van Vlaanderen rijden, dus is een kennismaking met de kasseien nooit slecht. We zijn vandaag begonnen met de Oude Kwaremont en reden zo verder door naar de laatste zware kasseistrook in de Omloop Het Volk, die van de Vogelzangstraat in Lokeren. Wij maalden zowat 155 kilometer af, goed voor zo’n vijf uur fietsen", gaf sportdirecteur Alain Deloeuil mee