ALBANY - Bokser Evander Holyfield, voormalig wereldkampioen bij de zwaargewichten, heeft ontkend dat hij te maken heeft met een handel in steroïden. Die kwam donderdag aan het licht in Florida en Alabama na huiszoekingen van de politie.
,,Dit is onzin. Ik ken Evander al 20 jaar en hij werd heel regelmatig gecontroleerd toen hij nog in Las Vegas kampte", verklaarde Pat English, de advocaat van de Amerikaanse bokser, aan de Amerikaanse krant New York Daily News.

Holyfield stond niet meer in de ring sinds zijn nederlaag van 4 november 2003 tegen James Toney. De 44-jarige bokser moet op 17 maart in Texas een wedstrijd kampen en hoopt daardoor een kans te krijgen op een titelgevecht.

Maandag deden federale agenten huiszoekingen bij twee apotheken in Orlando (Florida) en Mobile (Alabama). Daar vonden ze bewijzen van een netwerk in dopingphandel via internet. Daar zouden spelers uit het baseball en het American football bij betrokken zijn.

Volgens informatie vrijgegeven door de lokale pers zou Holyfield, die zich 'Evan Fields' liet noemen, iets te maken hebben met de apotheek uit Mobile. Het onderzoek, waar verschillende gekende sporters bij betrokken zouden zijn, zou tot de aanhouding van 25 dokters, apothekers en andere zakenmannen moeten leiden.