TEL AVIV - De Israëlische premier Ehud Olmert wordt geconfronteerd met nieuwe beschuldigingen van corruptie. De televisiezender Channel 10 maakte woensdagavond melding van documenten waaruit zou blijken dat Olmert tijdens zijn ambtsperiode als minister van Handel talrijke vrienden uit zijn toenmalige Likoedpartij begunstigd heeft.
Volgens de zender zou de Israëlische eerste minister gebruik gemaakt hebben van zijn invloed op overheden en ondernemingen om partijvrienden gunstige voorwaarden aan de hand te doen voor het inschakelen van buitenlandse arbeiders.

Het is niet de eerste keer dat de regering-Olmert verdenkingen van corruptie boven het hoofd hangen. De premier zelf wordt er al een tijd van verdacht, bij de privatisering van een bank voorwaarden ten gunste van bevriende zakenlui gewijzigd te hebben. Chaim Ramon, de ex-minister van Justitie van Olmert, werd einde januari schuldig bevonden aan ongewenste intimiteiten tegenover een jonge vrouwelijke officier.

De Israëlische president Moshe Katzav heeft tijdelijk van zijn ambt afstand gedaan, omdat hem een aanklacht wegens verkrachting boven het hoofd hangt. Shula Zaken, de kabinetschef van Olmert, werd medio februari dan weer zes maanden geschorst wegens beschuldigingen van corruptie.