SINT-NIKLAAS - Bij Predictor-Lotto rekenen ze dit jaar nog meer dan anders op de snelle benen van Robbie McEwen om de zegelijst aan te dikken. De Australiër zit met drie zeges voorlopig al goed op schema, maar kreeg de voorbije weken af te rekenen met gezondheidsproblemen.
Sinds begin januari sukkelde hij met een hardnekkige bronchitis. Die leverde hem enkele weken trainingsachterstand op, maar het ergste leed lijkt nu wel geleden, zo vertelde de renner dinsdag op de persvoorstelling van het team.

,,Ik voel me stilaan terug de oude", lacht McEwen. ,,Ik zal zeker kunnen starten in de Omloop Het Volk, maar honderd procent ben ik nog niet. Heel erg is dat echter niet, want ik heb mijn zinnen gezet op een zege in Milaan-Sanremo. De basis voor een topconditie in die wedstrijd moet ik in de komende weken leggen."

,,Verder hoop ik dit jaar opnieuw enkele ritten te winnen in de Giro en de Tour, waar ik opnieuw op de groene trui wil jagen. Dat dit geen simpele opdracht is, besef ik maar al te goed. Wanneer ik tevreden zal zijn? Dat is moeilijk te zeggen. Ik zou direct tekenen voor een seizoen als dat van vorig jaar. We zien wel waar we uitkomen. Ik heb er alleszins vertrouwen in", aldus McEwen.

De sympathieke Australiër zag in het tussenseizoen zijn meesterknecht Gert Steegmans naar de concurrenten van Quick.Step-Innergetic verkassen, maar lijkt daar uiterlijk niet al te zwaar aan te tillen. ,,Dat is het einde van de wereld niet hé", klinkt het schamper. ,,Ik had het graag anders gezien, maar het is nu eenmaal zo. Ik kan daar niets aan veranderen. Ik heb veel energie in Gert gestoken. Hij heeft veel ervaring opgedaan bij mij en gaat die nu gebruiken om Tom Boonen te helpen. Als hij zich goed voelt bij zijn beslissing, is er voor mij niets aan de hand. Ik ben er van overtuigd dat Roy Sentjens de rol van Steegmans snel zal overnemen."