SINT-NIKLAAS - Het was een ontspannen Leif Hoste die woensdag in Sint-Niklaas de pers te woord stond. De nieuwe (en enige) kopman van Predictor-Lotto voor de klassiekers bleef erg rustig onder de belangstelling. Door het vertrek van sterkhouders als Peter Van Petegem en Gert Steegmans ligt alle druk bij Predictor-Lotto straks volledig op zijn schouders. ,,En toch voel ik nog geen extra druk. Ik kijk er zelfs naar uit om kopman te spelen", lacht de 28-jarige Hoste.
,,Na mijn sterk voorjaar van vorig seizoen, voel ik me er echt klaar voor. Bij Discovery Channel reed ik altijd in dienst van George Hincapie, nu rijden de ploegmaats in mijn dienst", aldus de man die de voorbije vier jaar twee keer tweede werd in de Ronde van Vlaanderen en één keer tweede in Parijs-Roubaix.

,,Dat ik door het vertrek van Van Petegem enige kopman werd, schrikt me niet af. Het kan best zijn dat ik meer verantwoordelijkheid heb nu, maar ik voel dat niet echt. Ik rijd sowieso om te winnen. Het verschil tussen tweede worden en winnen is natuurlijk nog groot, maar ik wil die kloof graag overbruggen."

Dat Quick.Step-Innergetic beter gewapend is voor het klassieke werk, ontkent Hoste niet. ,,Als één van hun kopmannen een mindere dag heeft, staan er inderdaad nog een paar andere klaar. Maar als ik goed ben, zal dat voor mij weinig verschil uitmaken", klinkt het.

Dat Hoste zaterdag al gaat proberen te schitteren in de Omloop Het Volk, wilde hij niet gezegd hebben. ,,Het Volk ligt me iets minder. Mijn ambities liggen sowieso bij de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, maar als ik een kans zie, zal ik die natuurlijk niet laten liggen."