LUIK - Abdallah Ait Oud zal normaal gezien in de herfst voor het assisenhof moeten verschijnen. Dat heeft zijn advocaat, Olivier Martins, woensdagochtend gezegd nadat Aid Oud voor de raadkamer van Luik was verschenen.
De advocaat, die het dossier heeft overgenomen van meester Mayence, bevestigde dat hij geen bijkomende onderzoeksdaden zal vragen. "Het dossier zal in april of mei afgesloten worden", zei hij. Het zal overgemaakt worden aan het parket-generaal, met het oog op een verwijzing naar assisen.

Volgens meester Martins zou het proces in oktober van start kunnen gaan, afhankelijk van de beschikbaarheid van het assisenhof van Luik. De advocaat stelde dat Ait Oud "op een serene manier" zijn proces afwacht. "Maar zijn houding is nog steeds dezelfde als in het begin. Hij ontkent de feiten waarvoor hij verantwoordelijk wordt geacht."

Abdallah Ait Oud wordt vervolgd voor de ontvoering, opsluiting en moord op de stiefzusjes Stacy en Nathalie en voor de verkrachting van Nathalie. "De raadkamer heeft aanwijzingen van schuld vastgesteld. Maar er moet niets anders in dit stadium van de procedure verwacht worden. We zullen ons voor het assisenhof verdedigen", besloot meester Martins.