AGEN - Een 80-jarige Belg heeft woensdag voor een begrafenisonderneming in Zuidwest-Frankrijk zelfmoord gepleegd nadat hij zijn -eveneens Belgische- echtgenote had doodgeschoten. Dat is in politie- en justitiekringen vernomen. De man benam zich van het leven nabij het voertuig waarin het lijk van zijn vrouw zich bevond.
Volgens een afscheidsbrief die werd aangetroffen in de koffer van het voertuig, besliste het echtpaar uit het leven te stappen wegens hun "hoge ouderdom" en omdat zij "geen last voor de samenleving" wilden zijn. Uit onderzoek moet nog blijken of de vrouw effectief instemde met dit plan voor levensbeëindiging.

Plaats van het gebeuren is Villeneuve-sur-Lot. De 80-jarige, zieke man moet zijn 77-jarige vrouw met een kogel uit een long rifle dinsdagavond of dinsdagnacht hebben gedood. Vervolgens legde hij haar lijk in de koffer van hun auto. Met dat voertuig reed de man naar de begrafenisonderneming waar het echtpaar hun begrafenis had besteld. Voor het kantoor maakte de bejaarde woensdagochtend een einde aan zijn leven met een jachtkarabijn met afgezaagde loop