GENT - De Gentse schepen Geert Versnick (Open Vld) stapt naar de burgerlijke rechtbank, na het verschijnen van een artikel in het weekblad Knack. Daarin verweet de auteur van het stuk de schepen dat hij gronden rond het Houtdok in Gent onder de marktprijs had proberen verkopen aan zijn (ex-)zakenpartners. Versnick was tot voor de verkiezingen voorzitter van het Stadsontwikkelingsbedrijf, dat momenteel gronden ontwikkelt in het havengebied.
"De auteur, een Nederlandse freelance journalist, kent zijn dossier niet en kent Gent niet. Want anders zou hij weten dat gronden aan de Muide, een volksbuurt, niet verkocht worden aan de prijzen die in Monaco voor een grond worden neergeteld. Hij heeft me voor het verschijnen van het artikel gebeld en ik heb hem voorgesteld deze erg complexe zaak uit te leggen, maar hij is daar niet op ingegaan. De man recidiveert trouwens. In het verleden heeft hij al een stuk geschreven over mij, dat vol stond van halve leugens en halve waardheden". Toen vroeg Versnick een recht van antwoord.

Nu bereidt de Gentse schepen een dossier voor waarmee hij uiteindelijk naar de burgerlijke rechtbank zal stappen wegens laster. Wanneer precies en hoeveel de schadeclaim wordt, weet hij nog niet. Ook wil Versnick het weekblad Knack voor de rechter dagen. "Ik vind dat de verantwoordelijkheid hier ook bij het blad ligt, dat het stuk heeft laten verschijnen".