BRUSSEL - Binnenkort krijgen alle secundaire scholen in Vlaanderen de klimaatfilm "An Inconvenient Truth" van Al Gore in de bus. De administratie Onderwijs en Vorming start morgen/donderdag met het versturen van de dvd’s. De secundaire scholen krijgen tegelijk ook een folder met energiebesparende tips voor leerlingen van de derde graad. Zo meldt Vlaams minister van Onderwijs Frank Vandenbroucke woensdag in een persbericht.
Naast de secundaire scholen krijgen ook alle instellingen voor volwassenenonderwijs of basiseducatie en alle departementen voor lerarenopleiding de dvd toegestuurd. Volgens Vandenbroucke past de verspreiding van de dvd en de brochure in het energiebesparingsbeleid.

Vandenbroucke wijst op een aantal inspanningen die de scholen vorig jaar gedaan hebben rond rationeel energiegebruik (REG): 764 scholen hebben een subsidie aangevraagd voor een energie-audit, 2.790 scholen dienden een aanvraag in voor de opmaak van een energieboekhouding, 1.736 scholen vroegen een premie aan voor de plaatsing van de stookolietellers, 1.426 scholen vroegen een premie aan voor het afstellen van de verwarmingsinstallatie en bij wijze van proefproject lieten drie scholen hun verwarmingsinstallatie volledig doorlichten.