HASSELT - Niemand van de tien veroordeelde beklaagden in de marinefraudezaak heeft beroep aangetekend. De termijn om beroep aan te tekenen was woensdag om 16 uur verlopen. Op de correctionele griffie van de rechtbank in Hasselt was er geen verzoek binnengekomen. Nu heeft alleen het parket nog een week de tijd om in beroep te gaan.
Het proces ging over de verduistering van 2,2 miljoen euro werkingskredieten van de marine door een facturenzwendel. Een deel van het geld, 175.000 euro, werd gebruikt voor verfraaiingswerken in de Villa Clémentine, waar prins Laurent woont. Vaessen had ook sponsorgeld geregeld voor de dierenklinieken van de prins.

Laurent werd tijdens het proces als getuige opgeroepen. Oud-kolonel Noël Vaessen, de gewezen adviseur van prins Laurent, werd veroordeeld tot 2,5 jaar cel, waarvan 6 maanden effectief en een boete van 3.718 euro. De hoofdverdachte, Marc Luypaerts uit Hechtel-Eksel, kreeg 3 jaar cel, waarvan 6 maanden effectief en 4.958 euro boete. Twee beklaagden werden vrijgesproken. Niemand van de beklaagden moest na de uitspraak een celstraf uitzitten.