ANTWERPEN - De vakbonden bij Agfa-Gevaert zijn niet zo gerust in de splitsing die de groep dit jaar wil doorvoeren. ,,Door de opsplitsing in drie aparte ondernemingen, valt de overkoepelende structuur weg'', reageert Yves Van Antwerpen van ACV.
,,Voorheen had de NV Agfa-Gevaert de touwtjes stevig in handen, maar wie gaat die taak nu op zich nemen'', vraagt Van Antwerpen zich af.

De bonden werden woensdagmorgen tijdens een ondernemingsraad geïnformeerd over het voornemen van de groep om nog dit jaar een opsplitsing door te voeren. Een complete verrassing was die mededeling niet, maar toch bleven de vakbonden met een aantal vragen achter. Zo vrezen de bonden dat er door de splitsing geen band meer zal bestaan tussen de drie ondernemingen. Ook de vraag wie de schulden van de NV op zich zal nemen, bleef onbeantwoord. ,,We zullen moeten afwachten wat het gaat worden'', besluit Van Antwerpen.

Johan Jacobs, woordvoerder van Agfa-Gevaert, vindt de vragen van de bonden terecht, maar zegt dat er nog niet mag vooruitgelopen worden op de feiten. ,,Het antwoord op de vragen zal de komende weken en maanden ongetwijfeld duidelijk worden'', aldus Jacobs.