Wereldvoetbalbond FIFA heeft verklaard dat het een ,,ultiem bod'' van anderhalf miljoen euro schadevergoeding wil betalen aan Newcastle. De schadevergoeding komt er na de blessure van Michael Owen, speler van Newcastle en de Engelse nationale ploeg, op het voorbije WK in Duitsland.
Owen scheurde de ligamenten van zijn knie toen hij slechts een minuut op het veld stond. Newcastle krijgt voor deze blessure al een schadevergoeding van iets meer dan 74.000 euro per week van de Engelse voetbalbond FA om het loon van de geblesseerde Owen te blijven uitbetalen.

Maar de Engelse club had nog een bijkomende schadevergoeding van bijna 9 miljoen euro gevraagd aan de FIFA. Sepp Blatter, voorzitter van de FIFA, is nu bereid om anderhalf miljoen euro te betalen, zes keer minder dan wat Newcastle gevorderd had.

Volgens Blatter moet de schadevergoeding betaald worden door de FIFA, de FA, en de verzekeringsmaatschappij van Newcastle samen. ,,Newcastle zegt dat het Owen heeft moeten vervangen door een andere speler,'' zegt Blatter. ,,Ze vinden het niet eerlijk. We hebben nu een ultiem bod uitgebracht. Maar als er één iemand verantwoordelijk is voor een speler, dan is het wel de Britse voetbalbond.''

Owen staat sinds juni aan de kant, maar hij hoopt terug fit te raken tegen mei. Dan speelt de Engelse nationale ploeg haar eerste wedstrijd in het gloednieuwe Wembley. Michael Owen wil dit voor geen geld ter wereld missen.