BRUSSEL - Het departementshoofd van het filiaal van Group 4 Securicor in Harelbeke heeft woensdag zijn ontslag gekregen en aanvaard. Maandag werd bij een overval op een geldtransportwagen in het gelddepot ongeveer 1,7 miljoen euro buitgemaakt. Tegen de regels in werd de wagen niet in een kluis geladen.
,,De fundamentele veiligheidsprocedure werd niet gevolgd. Indien dit wel was gebeurd, zouden er nooit fondsen in een niet-beschermde zone terechtgekomen zijn'', zegt woordvoerder Stephane Bocqué van Group 4 Securicor.

,,De manager van het gelddepot in Harelbeke heeft zijn ontslag gekregen. Hij aanvaardt dat zijn ontslag een logisch gevolg is van de resultaten van ons uitgebreid intern onderzoek naar de feiten'', zegt Bocqué. Voor de overige werknemers die aanwezig waren bij de overval zijn er geen verdere gevolgen.

Group 4 Securicor moet het grootste deel van het geld dat in Harelbeke werd gestolen zelf terugbetalen. En hoewel de waardentransporteur verzekerd is voor zijn activiteiten, zal het stuk dat zelf moet worden betaald (franchise) hoog oplopen. ,,Dit zal ons resultaat voor 2007 negatief beïnvloeden, maar niet in die mate dat het de continuïteit van het bedrijf zal aantasten'', zegt Stephane Bocqué nog.

Over hoeveel geld het precies gaat, kan de woordvoerder omwille van veiligheidsredenen niet zeggen.